tiistai 28. helmikuuta 2012

Vetovoimaa ja kestävää laatua ympärivuotiseen matkailuun Etelä-Suomessa

Vetovoimaa ja kestävää laatua ympärivuotiseen matkailuun Etelä-Suomessa on Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittama kaksivuotinen hanke (2011-2013). Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy:n hallinnoimassa matkailuhankkeessa ovat mukana Itä-Uudenmaan lisäksi Kotkan-Haminan, Imatran, Kouvolan, Lappeenrannan seutukunnat omina osaprojekteinaan. Hankkeen tavoitteena on yhtenäistämällä ja keskittämällä saada aikaan kustannustehokkaita toimintamalleja ja vähentää näin sirpaloitunutta toimintaa.

Vahvistamalla eri seutukuntien vahvuuksia ja ominaispiirteitä sekä asiakaslähtöisellä suunnittelulla luodaan myös kokonaan uusia avauksia palvelu- ja tuotetarjontaan ympärivuotisen matkailun kehittämiseksi. Hankkeessa luodaan matkailun myynti-, markkinointi- ja asiakaspalvelua tukevia yhtenäisiä toimintamalleja ja työkaluja huomioimalla myös yrityskohtaiset kehittämispolut. Kaikilla hankkeen toimenpiteillä rakennetaan jämäkkä pohja matkailun vetovoiman lisäämiseksi nyt ja tulevaisuudessa.

Posintra Oy:n hallinnoimassa Itä-Uudenmaan (Porvoo, Loviisa, Lapinjärvi) osahankkeessa segmentoidaan alueen matkailuelinkeinon näkökulmasta potentiaaliset asiakkaat, tunnistetaan niiden tarpeet ja luodaan matkailullisesti täsmennetty profiili ja markkinointisuunnitelma. Itä-Uudenmaan osahankkeessa määritellään alueen elämystuotantokonsepti; matkailun, luovan toimialan, kulttuuritoimijoiden ja yritysten yhteinen tapa tuottaa elämyksiä. Yritysryhmiä kehitetään asiantuntijoiden tuella ja konseptin toimivuutta testataan yritysryhmän yhteisissä toimenpiteissä (mm. messut, tapahtumat). Osahankkeessamme luodaan matkailun informaatiojärjestelmäkonsepti. Informaatiojärjestelmällä tarkoitetaan sekä sähköistä viestintää että opasteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistu, kommentoi ja kehitä!