tiistai 28. helmikuuta 2012

Attraktiv turism året runt med hållbar kvalitet i Södra Finland

”Attraktiv turism året runt med hållbar kvalitet i Södra Finland” är ett två-årigt projekt (2011-2013), som finansieras av den Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF). Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy leder projektet. Östra Nyland är en del av projektet, samt med egna delprojekt de ekonomiska regionerna Kotka-Fredrikshamn, Imatra, Kouvola och Willmanstrand. Målsättningen för programmet är att samordna och koncentrera verksamheten så att kostnadseffektiva verksamhetsmodeller skapas, och verksamheten blir mindre splittrad.

Genom att ytterligare förstärka de olika ekonomiska regionernas starka sidor och särdrag, och genom planering som utgår från kundens behov, skapas också helt nya möjligheter i både service- och produktutbud inom turismen. Inom projektet skapas gemensamma verksamhetsmodeller som stöder försäljning, marknadsföring och kundbetjäning i turismbranschen samt verktyg som också beaktar utvecklingstrender i olika företag. Alla åtgärder i projektet bygger en stadig grund för ökad attraktiv turism, nu och i framtiden. Posintra Oy, som leder delprojektet i Östra Nyland (Borgå, Lovisa, Lappträsk), skall ur turismens synvinkel segmentera områdets potentiella kunder, förstå deras behov och på den grunden skapa en definierad profil för turismen och en gemensam marknadsföringsplan.

I delprojektet för Östra Nyland definieras områdets koncept för upplevelser; ett gemensamt sätt att producera upplevelser för turismen, för de kreativa branscherna, kulturaktörerna och företagen. Företagsgrupper utvecklas med stöd av experter och konceptets funktionsduglighet testas i samband med gemensamma åtaganden (bland annat mässor och evenemang). Inom vårt delprojekt skapas ett informationssystemkoncept för turismen. Med informationssystem avses såväl den elektroniska kommunikationen samt broschyrer.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistu, kommentoi ja kehitä!